Burn-out: herken je dit beeld?

Je werkt hard, bent gedreven en gaat regelmatig een stap verder om verwachtingen te overtreffen of deadlines te halen. Maar naarmate de tijd verstrijkt neemt de vermoeidheid toe. Slecht slapen, en steeds minder interesse in taken die je eerder wel leuk vond. 

Naarmate de werkdruk toeneemt, vind je het steeds moeilijker om je te concentreren. Verantwoordelijkheden overweldigen en je hebt het gevoel dat je geen verschil meer maakt. Koffie helpt je de dag door, je eet onregelmatig, en steeds slechter.

Ondanks al je inspanning kun je de gevoelens van uitputting niet afschudden. En dan komt het besef: je ervaart de symptomen van een burn-out. Een combinatie van emotionele, fysieke en mentale uitputting veroorzaakt door aanhoudende stress.

Te herkennen aan:

* Uitputting (extreme vermoeidheid)
* Cynisme (afstand nemen van werk en mensen om je heen)
* Laag zelfbeeld (m.b.t. eigen vaardigheden)

Brain-Fit is een keerpunt in een door burn-out op pauze gezet leven.

Onze aanpak is erop gericht om de veerkracht en de flexibiliteit van het brein te vergroten. Dat helpt met dingen loslaten en beter tot rust te komen. Hierdoor ga je o.a. beter slapen, ben je minder gestrest, ervaar je minder angst en kan je beter focussen.

De complementaire methodieken Neuroptimal® neurofeedback en Psycho-Neuro-Endocrino-Immunologie (PNEI) zorgen ervoor dat het zenuwstelsel weer goed kan functioneren en dat de hormoonregeling beter wordt afgesteld. Door deze aanpak, met veel ruimte voor persoonlijke aandacht, hebben wij veel mensen met burn-out klachten kunnen helpen.