Wat is
Brain-Fit?

Brain-Fit | Hersentraining bij langdurige klachten

Loop je tegen een onzichtbare muur in je leven aan? Slaap je slecht? Heb je een vol hoofd?

Brain-Fit is een hersentraining die helpt om stress, concentratieproblemen, angst, overprikkeling, burn-out klachten of een onnodig lange nasleep van een hersenschudding te voorkomen.


Om goed te kunnen functioneren en lekker in je vel te zitten moet je hersenactiviteit goed in balans zijn. Een onschuldig lijkende val op het hoofd, overmatige stress of de nasleep van een COVID-besmetting kan er zomaar toe leiden dat dit proces verstoord wordt.

We combineren twee methodes om emotionele, mentale en lichamelijke klachten als o.a. concentratieproblemen, stress, angst, slecht slapen, opspelende emoties, overprikkeling of hoofdpijn te verlichten:

1. NeurOptimal® neurofeedback
NeurOptimal® neurofeedback zorgt er voor dat de instabiliteit binnen de hersenactiviteit die optreedt bij letsel, stress of andere verstoring weer gecorrigeerd wordt. Lees meer…

2. PNEI (Psycho-Neuro-Endocrino-Immunologie) 
PNEI kijkt naar hoe het centrale zenuwstelsel, het hormoonstelsel en het immuunsysteem met elkaar communiceren en hoe deze communicatie door middel van voeding, beweging en supplementen kan worden verbeterd.

Psycho-Neuro-Endocrino-Immunologie is de wetenschap die zich bezig houdt met de relaties en verbanden tussen gedrag, het brein, het zenuwstelsel, het immuunsysteem en de hormonen. Neurotransmitters, belangrijke chemische communicatiestromen in je lichaam, staan centraal in de theorie.

Het slecht of niet functioneren van één of meerdere systemen (vaak het geval bij chronische klachten) kan een verstorend effect hebben op de andere systemen. Vanuit PNEI kijken we of jouw hersenen (die uiteindelijk alle systemen aansturen) de juiste brandstof krijgen en neurotransmitters hun werk goed kunnen doen.