Neurofeedback training in Amstelveen

Heb je last van stress, slaapproblemen of overprikkeling? Of worstel je met emotionele, mentale en/of fysieke klachten? Deze problemen kunnen je dagelijkse leven verstoren en je uit balans brengen. Dit kan betekenen dat je hersenen niet optimaal functioneren. Herken je dit? Onze neurofeedback training in Amstelveen kan je helpen om je weer in balans te voelen.

Het menselijk brein werkt dag en nacht. Metingen van de hersenactiviteit laten niet bij iedereen een evenwichtig beeld zien. Zowel kinderen als volwassenen met mentale en/of fysieke klachten kunnen verstoringen in de hersenactiviteit vertonen. Deze onbalans in het brein kan leiden tot concentratieproblemen, vermoeidheid en diverse andere fysieke of mentale klachten.

Wat is neurofeedback training?

Met Neurofeedback training worden deze verstoringen gereguleerd, waardoor de klachten afnemen. Voor Neurofeedback in Amstelveen en Hillegom kun je terecht bij Brain-Fit. Onze gecertificeerde praktijken bieden een complete aanpak voor Neurofeedback therapie.
Wat is Neurofeedback training?​

NeurOptimal® neurofeedback is een veilige en wetenschappelijk onderbouwde methode die het centrale zenuwstelsel optimaal laat functioneren. Wanneer er instabiliteit in het brein optreedt, kunnen er klachten ontstaan. Gelukkig hebben je hersenen een natuurlijk zelflerend vermogen waarmee ze deze disbalans kunnen corrigeren.

Neurofeedback training
in Amstelveen.

Neurofeedback training spoort plotselinge instabiliteit in de hersenactiviteit op. Door middel van een korte onderbreking in geluid worden de hersenen geïnformeerd, waardoor je brein als het ware wakker wordt geschud. De hersenen worden zich bewust van de activiteit waarmee ze bezig waren, en krijgen de kans om een andere weg te kiezen. Dit proces herhaalt zich, totdat je brein zichzelf optimaal heeft gecorrigeerd. Hierdoor verminderen je klachten of verdwijnen zelfs helemaal. Onze neurofeedback training in Amsterdam helpt je om deze balans te bereiken.

Brain-Fit maakt gebruik van moderne technologie om dit corrigerende proces op een onbewust niveau te ondersteunen. Dit gebeurt volledig veilig en zonder risico – je hoeft alleen maar ontspannen in een stoel te zitten terwijl je naar muziek luistert of een film kijkt.

Krachtige breintrainingen

Voor Neurofeedback in Amstelveen zijn verschillende praktijken beschikbaar, maar Brain-Fit onderscheidt zich door unieke en krachtige breintrainingen en ruime ervaring. Door de slimme combinatie van neurofeedback en PNEI (Psycho-Neuro-Endocrino-Immunologie) worden alle facetten aangepakt. PNEI richt zich vooral op de communicatie in het zenuwstelsel, hormoonstelsel en het immuunsysteem.

Met een speciale test (Neuro4-profiel) wordt inzicht verkregen in de werking van de neurotransmitters. Neurotransmitters zijn de stoffen waarmee hersencellen communiceren. Systemen zoals hormoonproductie, immuunsysteem, geheugen, stressregulatie, concentratie en focus hebben deze stoffen nodig om goed te functioneren. Neurotransmitters kun je zien als de brandstof voor je hersencellen. Er zijn vele soorten neurotransmitters met elk een eigen functie. Als er sprake is van een verstoorde balans, kunnen gezondheidsklachten ontstaan.

De methodieken PNEI en Neurofeedback vullen elkaar zeer goed aan en helpen het brein weer in evenwicht te komen.

Klanten over het effect
van neurofeedback training in Amstelveen

Vergoeding Neurofeedback training in Amstelveen

Wil je meer weten over Neurofeedback training of een eerste afspraak maken? Wij nodigen je graag uit voor een proefsessie. Tijdens het vrijblijvende intakegesprek krijg je inzicht in de mogelijkheden van Neurofeedback training en PNEI.

Heb je een aanvullende ziektekostenverzekering? Mogelijk kom je in aanmerking voor een (gedeeltelijke) vergoeding. Wil je contact opnemen met Brain-Fit? Je kunt ons bereiken via 0252 533115 of vul ons contactformulier in.
Interesse in Brain-Fit in Amstelveen?

Ben jij geïnteresseerd in Neurofeedback training en woon je in Amstelveen of omgeving? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend informatiegesprek of een proefsessie.

Onze missie

Concentratieproblemen, overprikkeling, burn-out klachten en een onnodig lange nasleep van een hersenschudding de wereld uit helpen.