Hoe ziet
een sessie eruit?

De training is niet intensief of vervelend, en je voelt er niets van. Je hoeft niets te doen: je hersenen doen zelf het benodigde werk.

We beginnen met het plaatsen van de sensoren. Je gaat zitten in een comfortabele stoel en krijgt vijf sensoren op je hoofd; twee aan de linker- en drie aan de rechterzijde. 

Nadat de sensoren zijn aangebracht krijg je een koptelefoon op; tijdens de training luister je naar muziek. Als je het fijn vindt mag je ook je ogen dicht doen tijdens het luisteren. We bieden ook de mogelijkheid om een film te kijken in plaats van naar muziek te luisteren. Dit maakt onze trainingsmethode ook geschikt voor kinderen, omdat ze simpelweg naar hun favoriete film kunnen kijken. 


Terwijl jij luistert of kijkt meten de sensoren je hersenactiviteit. De NeurOptimal® neurofeedback software analyseert vervolgens deze activiteit en registreert op welk moment er instabiliteit in jouw hersenactiviteit optreedt. Wanneer dit gebeurt detecteert NeurOptimal® dit en wordt het geluid kort onderbroken. Dit is het leermoment voor de hersenen; hierdoor verbetert de veerkracht en flexibiliteit van je brein. 

Na afloop van de sessie lopen we samen door de resultaten heen en is er ruimte voor coaching en (leefstijl)advies.