Behandeling PCS (hersenschudding letsel) met neurofeedback

Optimale PCS Behandeling met NeurOptimal® Neurofeedback

Een PCS behandeling met NeurOptimal® neurofeedback biedt uitkomst voor mensen met een niet-aangeboren licht traumatisch hersenletsel, zoals een hersenschudding. Misschien ben je ongelukkig ten val gekomen of heb je letsel aan het hoofd door een ander ongeval. Doordat deze klachten soms niet meteen worden opgemerkt, kunnen ze blijvend worden.

Zo kun je bijvoorbeeld langdurig vermoeidheid, duizeligheid en overprikkeling ervaren of concentratieproblemen hebben. Bij Brain-Fit behandelen we deze klachten met NeurOptimal® neurofeedback en PNEI. Hierdoor kun je weer functioneren met rust en focus.

Voordelen van PCS Behandeling bij Brain-Fit

Onze PCS behandeling is specifiek ontworpen om de symptomen van een postcommotioneel syndroom (PCS) effectief aan te pakken. Met NeurOptimal® neurofeedback zorgen we ervoor dat je hersenen beter kunnen herstellen en weer optimaal functioneren. Kies voor Brain-Fit voor een effectieve PCS behandeling en ervaar verbetering in je dagelijks leven.

Waarom Kiezen voor NeurOptimal® Neurofeedback bij PCS Behandeling?

NeurOptimal® neurofeedback is een geavanceerde techniek die zich richt op het herstellen van hersenfuncties. Bij een PCS behandeling helpt het je hersenen om zich opnieuw te organiseren en beter te functioneren, waardoor klachten zoals vermoeidheid, duizeligheid, overprikkeling verminderen. Vertrouw op Brain-Fit voor je PCS behandeling en herstel met rust en focus.

PCS behandeling van Brain-Fit

Waarom kiezen voor de behandeling van PCS bij Brain-Fit?

  • Gecertificeerde therapeuten
  • Sinds 2007 ervaring met Neuroptimal® neurofeedback
  • Levenservaring en ervaringsdeskundigen
  • Persoonlijke aandacht

Meer weten of het zelf ervaren? Maak een afspraak voor een intake & verkorte sessie. Tijdens de intake vertellen we je meer over wat we voor je kunnen betekenen.

Postcommotioneel Syndroom (PCS)

Bij een hersenschudding verdwijnen de symptomen meestal binnen enkele dagen of weken met voldoende rust. Als de symptomen na drie maanden nog steeds aanwezig zijn en langer aanhouden, spreken we van Postcommotioneel Syndroom (PCS). PCS staat voor langdurige klachten na een hersenschudding.

PCS omvat een reeks symptomen die na een hersenschudding optreden en, in tegenstelling tot een hersenschudding, weken tot zelfs maanden kunnen aanhouden. Deze cognitieve klachten kunnen weken of maanden na het ongeval nog steeds aanwezig zijn of zelfs verergeren door het ongeval.

Behoor jij tot deze groep?

Wanneer je brein uit evenwicht is, kunnen de klachten zich als volgt uiten:

Mensen met PCS kunnen last hebben van slapeloosheid, verwarring en hoofdpijn. Dit zijn de meest voorkomende symptomen. Daarnaast kunnen ook stijfheid in de nek en schouders, energieverlies, depressie, concentratieproblemen, vergeetachtigheid, prikkelbaarheid en overgevoeligheid voor prikkels voorkomen. Dit kan het moeilijk maken om te werken, studeren en sociale contacten te onderhouden.

Psychologische problemen kunnen de symptomen in stand houden. Angst, depressie of de impact van het ongeval kunnen een grote rol spelen bij het in stand houden van de lichamelijke klachten.

Klanten over het effect
van neurofeedback training in Amsterdam

PCS Behandeling met NeurOptimal® Neurofeedback

Wanneer je lijdt aan het Postcommotioneel Syndroom (PCS), raken specifieke hersenstructuren uit balans door de impact van het ongeval. Dit verstoort de communicatie tussen verschillende hersengebieden, omdat de oude patronen in de hersenen zijn verstoord.

De PCS behandeling met NeurOptimal® neurofeedback helpt om deze specifieke, uit balans geraakte hersengebieden weer in evenwicht te brengen. Hierdoor wordt de oorzaak van de klachten bij de wortel aangepakt. Door het herstel van de balans in de hersenen kunnen ze weer normaal functioneren, waardoor de ongemakken verminderen of zelfs verdwijnen.

 
 

Onze missie

Concentratieproblemen, overprikkeling, burn-out klachten en een onnodig lange nasleep van een hersenschudding de wereld uit helpen.